הודעות המחלקה לחינוך
קרא עוד...

תגובות: -1
צפיות: -1
אזור שמה את ההתנדבות כערך עליון וכחלק מתפיסה חברתית קהילתית שמחנכת כבר מגיל צעיר לנתינה ולערבות הדדית. התוצאה היא שבשנים האחרונות ישנה עליה משמעותית במספר המתנדבים הן בקרב בני הנוער וילדים והן בקרב הבוגרים.התפיסה היא ההתנדבות היא אורח חיים והתוצאה היא מודל יישובי כולל שבו כולם מוזמנים לקחת חלק בהתנדבות.

השנה הוחלט לשים דגש על שכבת ח' , ולפיכך, כל תלמידי השכבה שובצו במסלולי הכשרה להתנדבות. מתוך מגווך רחב של אפשרויות להכשרה כגון: מלאכי יום הולדת, יוגה צחוק, מסטר שף, ועוד...כל תלמיד השתלב על פי נטיית ליבו והעדפתו האישית. בשבועות האחרונים יצאו התלמידים מחטיבת רבין בוגרי הכשרת המאסטר שף ומלאכי יום הולדת להתנדבות באזור בעקבות ההכשרות שעברו. הכשרת המאסטר שף העבירה פעילויות להכנת מתוקים ומאפים לקבוצת מד"צים ג', לקבוצה הבוגרת של אקי"ם וחילקה לקראת חג הפורים עוגות שהכינו מראש עם כרטיסי חג שמח לעובדי המועצה, המתנ"ס ולתושבים שהגיעו למקום. הכשרת מלאכי יום הולדת, חגגה בשבוע שעבר לשתי בנות ממועדונית "יסמין" יום הולדת ועשתה להן שמח בלב. פעילויות ההתנדבות היו משמעותיות הן לתלמידים שהתנדבו והן למקבלי ההתנדבות. שתי הקבוצות ימשיכו להתנדב אחת לחודש, עד לסוף השנה, במטרה להיחשף לכמה שיותר מקומות התנדבות ולתרום לקהילה וליישוב בו הם חיים. ריבועי שוקולד וקוקוס ללא אפייה לשכבת הבסיס: 200 גרם שוקולד מריר בקוביות 100 גרם חמאה 1 כוס (240 מ"ל) חלב 400 גרם ביסקוויטים לשכבת הקוקוס: 3 כוסות (200 גרם) קוקוס טחון 1 פחית (כ-400 גרם) חלב ממותק לציפוי השוקולד: 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות או במטבעות 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה אופן ההכנה: 1. שכבת הבסיס: מניחים את קוביות השוקולד יחד עם החמאה והחלב בקערה חסינת חום ומחממים במיקרוגל- בזהירות! מערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד והחמאה ועד לקבלת תערובת חלקה. 2. מעבירים את הביסקוויטים לשקית אטומה. בעזרת מערוך מועכים אותם קלות על מנת לקבל שברי ביסקוויטים. כדאי לשים לב שלא נוצרים ממש פירורים אלא שברים די גדולים. 3. מעבירים את שברי הביסקוויטים לקערה עם תערובת השוקולד ומערבבים היטב עד לציפוי מלא של הביסקוויטים. מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה (לחילוץ קל) ומהדקים היטב לבסיס בשכבה אחידה. מעבירים לקירור להתייצבות למשך 20 דקות לפחות (עדיף שעה) 4. ציפוי השוקולד: מניחים את השוקולד והשמנת בקערה חסינת חום. מחממים במיקרו למספר שניות!! ומערבבים וחוזרים על הפעולה עד המסה מלאה ולקבלת תערובת חלקה. מצננים מעט. 5. בנתיים, מכינים את שכבת הקוקוס: מערבבים יחד את הקוקוס הטחון והחלב הממותק עד לקבלת תערובת לחה. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב בעזרת החלק האחורי של כף לשכבה אחידה. 6. יוצקים את ציפוי השוקולד על שכבת הקוקוס, ומטים את העוגה כך שהשוקולד יצפה את כולה באופן אחיד. מעבירים לקירור להתייצבות ל-4 שעות לפחות. 7. חותכים לקוביות ומסדרים במנז'טים- בתאבון!

 
 









Powered by 022.co.ilכניסה למשתמש רשום | תנאי שימוש | הקם אתר חינם | | RSS